Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
MaxMember

Parteneriat pentru agricultura

Membru Bizoo de 12 ani.
3.60
3 stars: Normal
5 pareri

Fungicid tratament samanta Amiral Proffy 6FS

0 stars: 0.00 din 0 pareri

95 lei
Descriere
Proprietati fizico-chimice: Amiral Proffy 6 FS este un produs cu actiune fungicida care contine 60 g tebuconazol/litru, conditionat sub forma de suspensie apoasa, de culoare rosie. La depozitare prelungita, pot aparea depuneri care insa, printr-o usoara agitare, revin in suspensie.

MODUL DE ACTIUNE: aplicat pe semintele de grau, secara, triticale, orz si orzoaica, destinate insamantarilor, produsul actioneaza ca un fungicid sistemic, cu actiune preventiva si curativa asupra unui spectru larg de agenti fitopatogeni care se transmit  prin seminte  si sol. In timpul  germinarii si cresterii plantutelor, substanta activa este absorbita prin radacini si este distribuita prin toate organele plantelor, protejandu-le fata de unele din cele mai pagubitoare boli cu infectie interna si externa care se intalnesc in culturile de cereale paioase netratate.

MODUL DE UTILIZARE: AMIRAL PROFFY 6 FS este omologat pentru tratarea semintelor de cereale paioase destinate insamantarilor, dupa cum urmeaza:

Cultura Agentul de daunare* Doza

GRAU,

SECARA,

TRITICALE Malura comuna si pitica (Tilletia spp.)

Fusarioza radacinilor, coletului si plantutelor (Fusarium spp.) 0,5 l/t de seminte

ORZ,

ORZOAICA Taciunele zburator (Ustilago nuda)

Sfasierii frunzelor (Pyrenophora graminea)

(*) Pe langa aceste boli, tratamentul cu AMIRAL PROFFY 6 FS previne sau reduce evolutia si a altor boli care pot prejudicia culturile de cereale paioase inca din primele stadii de crestere si dezvoltare (cum sunt: septorioza, fainarea, helmintosporioza, ruginile si altele) sau in faza de inspicare (cum este taciunele zburator al graului).

TEHNICA DE APLICARE: Tratamentul semintelor se face cu echipamente corespunzatoare, prevazute cu sisteme de agitare continua a solutiei de tratat, asigurandu-se respectarea dozei recomandate si o acoperire uniforma a semintelor. Inainte de golire, ambalajul se agita bine pentru omogenizarea continutului.

Dupa golire, ambalajul se clateste bine (de 3 ori) cu apa care se adauga in rezervorul cu solutia de tratat.

In functie de caracteristicile si performanta tehnica a echipamentelor din dotare, produsul se dilueaza in 3-5 litri apa /0,5 litri produs/tona de seminte (luandu-se in calcul si apa rezultata din clatirea ambalajului) sau se poate dilua mai mult (pana la 10 litri apa/0,5 litri produs/1 tona de seminte), cu conditia ca semanatul sa se faca imediat dupa tratamentul semintei.

La insacuirea semintelor tratate, mai ales a celor tratate cu adaos de apa, care se depoziteaza in vederea insamantarii, nu se vor folosi saci din folie de plastic, iar depozitarea pana la insamantare se va face in spatii uscate, bine ventilate, separat de samanta destinata consumului. Samanta tratata nu se poate folosi de la un an la altul. Este interzisa folosirea semintelor tratate in hrana oamenilor, a animalelor sau in alte scopuri decat pentru semanat.

COMPATIBILITATE: AMIRAL PROFFY 6 FS este compatibil cu insecticidele autorizate pentru tratarea semintelor de cereale paioase destinate insamantarilor, avandu-se in vedere si recomandarile din tehnologiile pe culturi privind cele mai eficiente asocieri, in functie de daunatorii existenti in diferitele zone de cultura. Cand se aplica in amestec cu un alt produs (insecticid), cantitatea totala de lichid pe tona de samanta nu trebuie sa depaseasca 10-12 l, pentru evitarea supraumectarii semintelor.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura